HTML

Mi ez itt?

A Budapesti Corvinus Egyetem Szociálpolitika mesterszak Foglalkoztatáspolitika szakirányának szakmai gyakorlatával kapcsolatos háttéranyagok, technikai információk, eredmények. A gyakorlat szakmai programja és eredményei mindenki számára, a munkaanyagok csak a résztvevők számára hozzáférhetők.

Utolsó hozzászólások

Jogszabályok, tájékoztatók, hivatalos beszámolók

2010.11.13. 23:02 bodis.lajos

 

Itt találod a gyakorlat szempontjából legfontosabb hatályos és egyes korábbi jogszabályokat, illetve a változtatások közzétett tervezetét, valamint a szakapparátusokban készült elemzéseket, jelentéseket.

A források szerzői abc sorrendben való felsorolása után tematikus csoportosítást végzek, ezt is közösen megbeszéljük, ha indokolt, módosítjuk. 

 

Jogszabályok:

 

1991. évi IV. törvény a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

 

315/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatról

 

2010. évi foglalkoztatási és szociális ellátásokról szóló tájékoztatók

 

FSZH (2010): Tájékoztató a települési önkormányzatok részére a közfoglalkoztatás rendszerének átalakításáról. November 12. (letöltés)
("
A közfoglalkoztatás eddigi rendszerét 2011. évtől kezdődően a Nemzeti Közfoglalkoztatás Programja váltja fel, amelynek legfőbb célja, hogy minél több munkára képes és kész aktív korú szociálisan rászoruló ember számára biztosítson munkalehetőséget. Mindez a foglalkoztatási és szociális tárgyú jogszabályok módosítása mellett az eddig többféle forrásból finanszírozott közfoglalkoztatási formák átalakulásával is együtt jár. Ezekben a napokban a változások szakmai előkészítése, kodifikációja folyik. Fontos azonban, hogy a közfoglalkoztatás megvalósításában legfontosabb partnereink, az önkormányzatok tájékozódhassanak az elképzelésekről, megismerjék a változások célját, fel tudjanak készülni az új formák alkalmazására.", forrás)

 

Koncepciók, munkaanyagok:

 

Nemzeti Szociálpolitikai Koncepció

Szolgáltatási elemek meghatározása

Nyitrai Imre helyettes államtitkár előadásdiái

Információk szakmai egyeztetésekről az Euró-Régió Szociális Szakmai Közösség Közhasznú Egyesület honlapján 
Rádióbeszélgetés a témáról: Egységesebb, átláthatóbb segélyezési és szociális rendszert terveznek. Nyitrai Imre helyettes államtitkár és szakmai szervezetek képviselői az Ütköző című rádióműsorban, MR1, 2011. április 11. (összefoglaló és meghallgatás)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bce-szocpol-gyakorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr142447144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása