HTML

Mi ez itt?

A Budapesti Corvinus Egyetem Szociálpolitika mesterszak Foglalkoztatáspolitika szakirányának szakmai gyakorlatával kapcsolatos háttéranyagok, technikai információk, eredmények. A gyakorlat szakmai programja és eredményei mindenki számára, a munkaanyagok csak a résztvevők számára hozzáférhetők.

Utolsó hozzászólások

A közszféra HR menedzsmentjének fejlesztése: a teljesítményértékelés lehetősége és problémái külföldön és hazánkban

2012.12.10. 05:25 bodis.lajos

 

(Kováts Gergely műhelyszemináriumi foglalkozása, 2011.december 8.)

 

Kötelező olvasmányok:

Kováts Gergely (2007): Emberierőforrás-menedzsment a közszolgálatban. Megjelent: Uő (összeáll.): Közszolgálati szervezetek vezetése. Egyetemi jegyzet. BCE Vezetéstudományi Intézet, 135-162. o. (letöltés)

Hajnal György (2007): Az egyéni teljesítményértékelési rendszer működésének tapasztalatai a magyar közigazgatásban. Vezetéstudomány, 7-8. (letöltés)

A foglalkozás diái (letöltés)

.

Ajánlott olvasmányok:

Gajduschek György (2008): Egyéni teljesítményértékelés a magyar közigazgatásban: egy funkcionális elemzés. Vezetéstudomány, 1. (letöltés)

OECD (2005): Performance-related Pay Policies for Government Employees. OECD, Paris
(letöltés, az OECD iLibrary előfizetői számára, így a BCE Központi Könyvtár területéről, az egyetem hallgatói számára VPN szolgáltatás aktiváltatása után, illetve belépési jelszó igénylésével; a szolgáltatásról részletesebben itt; szabad hozzáférés a szöveghez itt; összefoglalója magyarul itt)

OECD (2008): The State of the Public Service. OECD, Paris
(letöltés, az OECD iLibrary előfizetői számára, így a BCE Központi Könyvtár területéről, az egyetem hallgatói számára VPN szolgáltatás aktiváltatása után, illetve belépési jelszó igénylésével; a szolgáltatásról részletesebben itt; szabad hozzáférés a szöveghez itt)

Karoliny Mártonné (2003): Teljesítménymérés. Megjelent: Uő és szerzőtársai: Emberi erőforrás menedzsment kézikönyv. KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft., 8. fejezet

Lazear, E. P. (2006): A humán erőforrások közgazdaságtana vállalati vezetők részére. Nemzeti Tankönyvkiadó. 17. (A dolgozók értékelése) fejezet

 

Kérdések a beszámoló elkészítéséhez:

Az alapszintet választóknak:

1. Alkalmazhatók-e a menedzsmenttechnikák a közigazgatásban? Válaszoljon és érveljen a saját tapasztalatai, illetve (ha közvetlenül nem érintett) a benyomásai, véleménye alapján!

2. Mennyire tartja a teljesítményértékelés kérdését lényegesnek a közigazgatás hatékony és eredményes működése szempontjából? És mennyire tartja jelenleg aktuális kérdésnek? Miért?

3. Milyen tanulságok szűrhetők le a közigazgatási egyéni teljesítményértékelési rendszerek bevezetését és működtetését illetően a 2002-es és 2006-os magyarországi kísérletből?

A részletesebb feldolgozást választóknak:

Az alapszintet választók 1-3. kérdései, plusz az alábbiak:

4. A tapasztalatok és tanulságok alapján milyen teljesítményértékelési rendszert kellene bevezetni a közigazgatásban, és hogyan?

5. Miben lenne azonos és miben különböző az Ön által javasolt rendszer a 2006-ban bevezetett rendszerhez képest?

 

  

Szólj hozzá!

Címkék: undefined

A bejegyzés trackback címe:

https://bce-szocpol-gyakorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr703185349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása