HTML

Mi ez itt?

A Budapesti Corvinus Egyetem Szociálpolitika mesterszak Foglalkoztatáspolitika szakirányának szakmai gyakorlatával kapcsolatos háttéranyagok, technikai információk, eredmények. A gyakorlat szakmai programja és eredményei mindenki számára, a munkaanyagok csak a résztvevők számára hozzáférhetők.

Utolsó hozzászólások

Foglalkoztatási szolgálat menedzsmentje - válogatott olvasmányok

2011.01.02. 00:41 bodis.lajos


 

Cseres-Gergely Zsombor - Scharle Ágota (2010): Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának értékelése. Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet - IFUA Horváth & Partners (letöltés)
Előadás-változatai: Cseres-Gergely Zsombor: Kenőanyag a munkapiac fogaskerekei közé? Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának hatásbecslése
- habilitációs előadás, MTA Közgazdaságtudományi Intézet, 2010. november 29. (
letöltés, pptx)
- előadás a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület éves konferenciáján, 2010. december 21. (
letöltés)

Frey Mária (szerk.) (2010a): Szintetizáló tanulmány az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiájának nemzetközi kutatási tapasztalatokkal való alátámasztásához. Javaslatok a fejlesztési irányok aktualizálására. Készült a TÁMOP 1.3.1 intézkedés 3.4 alprojektje ("Az ÁFSZ hosszú távú stratégiájának aktualizálása") keretében (összefoglaló és letöltés)
Bővebben az itt található háttértanulmányokban: Berde (2010), Frey (2009), Kozma (2009), a teljesítményértékelési rendszerekről Frey 2010b ezen az oldalon

Frey Mária (2010b): Teljesítményértékelési rendszerek az Európai Unió tagállamaiban működő Állami Foglalkoztatási Szolgálatoknál. Kutatási jelentés, készült a TÁMOP 1.3.1 intézkedés 3.4 alprojektje ("Az ÁFSZ hosszú távú stratégiájának aktualizálása") keretében (letöltés)
Frey (2010a) háttértanulmánya

Frey Mária - Gerzsényi Ágnes - Tóth Renáta (2005): Az állami foglalkoztatási szolgálatokkal kapcsolatos uniós elvárások, fejlesztési stratégiák, nemzetközi kitekintés. Foglalkoztatási Hivatal (összefoglaló és letöltés)

Bódis Lajos - Nagy Gyula (2008): Empirikus vizsgálatok a munkanélküli-ellátások magatartási előírásainak ellenőrzéséről. Kormányzás, Közpénzügyek, Szabályozás, 1. (letöltés)

Hudomiet Péter - Kézdi Gábor (2008): Az aktív munkaerő-piaci programok nemzetközi tapasztalatai. Kormányzás, Közpénzügyek, Szabályozás, 1. (letöltés)

Scharle Ágota (2007): A tényeken alapuló szakpolitika működése egy foglalkoztatást ösztönző program példáján. Megjelent: Fazekas Károly - Cseres-Gergely Zsombor - Scharle Ágota (szerk.): Munkaerőpiaci Tükör 2007. Közelkép: Jóléti ellátások és munkakínálat (szerk.: Cseres-Gergely Zsombor - Scharle Ágota). MTA Közgazdaságtudományi Intézet, Országos Foglalkoztatási Közalapítvány. 118-127. o. (letöltés)

Borbély-Pecze Tibor Bors (2008): Az aktív korú inaktívak mobilizálása. Esetszintű együttműködés az önkormányzati szociális rendszerek és az állami foglalkoztatási szolgálatok között néhány OECD-ország gyakorlatában. Esély, 4. (letöltés)

Köllő János (2007): Munkapiaci botránykrónika. Café Babel, 56-57. (letöltés, regisztráció szükséges)

Gerner Viktória - Harasztosi Péter (2010): A foglalkoztatás bővítésének lehetőségei Magyarországon. Költségvetési Tanács Titkársága Műhelytanulmányok (letöltés: innen vagy innen)
A tanulmányt ismertető cikk: Idősek százezreinek kellene munkát adni, index.hu, 2010. december 21. (letöltés)

Fazekas Károly (2010): Közgazdaságtudomány és oktatáspolitika. Előadás a Magyar Közgazdasági Társaság vándorgyűlésén, Szeged, szeptember 30 - október 1. (letöltés)   Az előadást ismertető cikk: Az iskolapadban van a csodafegyver (szerző: Kircsi András), index.hu, 2010. november 3. (letöltés)

Hamecz István (2008): Korreferátum Kertesi Gábor A közgazdasági szemlélet szerepe a közoktatás megújításában című előadásához. Előadásdiák az Oktatás és Gyermekesély Kerekasztal könyvbemutató szakmai konferenciáján, november 25. (letöltés)

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bce-szocpol-gyakorlat.blog.hu/api/trackback/id/tr502553370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2011.01.06. 00:33:35

Köszönöm! Időközben a szerző is jelezte, hogy legyenek együtt, mindjárt fölteszem.

A KT műhelytanulmányainak linkje, a testület egész oldalával együtt, pár nap alatt múlttá lett. Nem tudom, ilyenkor mi van a joggal, fölteszem erre a tárhelyre azt a tanulmányt, és kicserélem a linket.

tdombos 2011.01.09. 16:10:39

A Köllő cikk ingyenes regisztráció után elérhető a neten: www.cafebabel.hu/szamok/munka/kollo

bodis.lajos 2011.01.09. 16:23:30

Hála a folyóiratnak és a te információdnak, ez is megvan, beírtam a posztba is, nagyon köszönjük!

bodis.lajos 2012.07.16. 23:07:23

Nagyon köszönöm! Nem emlékeztem rá, hála a folyóiratnak és a te figyelmeztetésednek, ez is megvan!
süti beállítások módosítása